Despre noi » Articole » Ziua Diabetului 2012

ZIUA DIABETULUI 2012: SA AVEM GRIJA DE TINERII NOSTRI! – O CAMPANIE A CENTRULUI MEDICAL ASTECO

Ziua Diabetului - Diabet Cluj-Napoca - Diabetologie Cluj - Centrul Medical Asteco

În ziua de 14 noiembrie, in fiecare an se serbeaza Ziua Internationala a Diabetului. Sloganul acestui an, 2012, pe plan international este: PROTECT OUR FUTURE.
 
Daca în 2010 si 2011 am celebrat Ziua Diabetului în mall-urile si pe strazile Clujului, atragând atentia asupra importantei diagnosticului diabetuluii tip 2, în 2012, la 2 ani de la deschiderea Centrului de Diabet ASTECO din Cluj-Napoca, dedicam Ziua Diabetului 2012 tinerilor cu diabet zaharat tip 1.
 
Stim ca diagnosticul diabetului tip 1 la copii, adolescenti si tineri este un moment crucial atât în viata lor, cât si a familiilor, de aceea tinerii cu diabet au nevoie sa se cunoasca între ei, sa îsi împartaseasca experientele. Centrul Medical Asteco le dedica aceasta prima întâlnire în ziua de 14 noiembrie 2012, la ora 13.00, întâlnire ce intentionam sa devina o traditie.
 
Sub coordonarea echipei formate din Dr. Adrian Copcea, medic specialist diabetolog, Timea Jagamos – asistent-educator la cabinetul de diabetologie din cadrul clinicii Asteco, Cristina Petrut - psiholog si Molnar Ervin - dietetician, se va discuta despre problemele întâlnite în convietuirea cu diabetul tip 1: alimentatia, injectiile sau pompa de insulina, monitorizarea glicemica, sportul, si, mai ales, modalitatile de a trai sanatos si frumos cu diabet.
 
Sunt asteptati atât tineri cu diabet zaharat tip 1, aflati în urmarirea doctorului Adrian Copcea, cât si alti tineri cu diabet care doresc sa se întâlneasca pentru a împartasi experientele.
 
Pentru confirmarea participarii, va rugam sa trimiteti un mail la office@astecomedical.ro cu titlul « Ziua Diabetului 2012 », sau sa sunati la 0364.26.00.34, sau 0751.631.688.
 
Va asteptam cu drag!
 
Echipa:

Dr. Adrian Copcea - medic specialist diabetolog
Timea Jagamos - asistent educator
Cristina Petrut - psiholog
Molnar Ervin - dietetician

>>> detalii despre departamentul de diabetologie ASTECO >>>


Diabet Cluj - Centrul Medical Asteco - Ziua Diabetului 2012Asteco