Tabara Copil Sanatos 2012
Dragi parinti, bunici si, mai ales, dragi copii,
Dupa succesul primei Tabere de profil COPIL SANATOS din 2011, Centrul Medical Asteco organizeaza cea de-a doua editie a TABEREI  “ COPIL SANATOS “, un concept unic care  ofera copiilor cu vârste  intre 7 ani si 12 ani o vacanta de 10 zile,  într-un cadru de basm din Muntii Apuseni,  în care  învatam sa crestem sanatos printr-un program nutritional bine stabilit, corelat cu activitate fizica. Bineînteles, pe primul loc vor fi distractia si voia buna, astfel încât, la sfârsitul taberei, sa spunem cu totii: A FOST EXTRAORDINAR!
 

                                                        TABARA ” COPIL SANATOS “ EDITIA A II-A

Locatie: Parcul Natural APUSENI, Smida, la 90 km de Cluj-Napoca.

Perioada :  25 iunie - 5 iulie 2012

Vârsta pentru înscrieri: 7-12 ani

Locuri: 25

Cazarea:  Pensiunea Smida Park (****). Sunt disponibile camere cu 2 respectiv 3 paturi. Toate camerele sunt dotate cu grupuri sanitare cu: dus, uscator de par si halate de baie; mobilier din lemn masiv, saltele ortopedice cu memorie. Cabana are sistem centralizat de încalzire, restaurant propriu, piscina interioara, sala de conferinte pentru activitati, loc de joaca interior si exterior pentru copii, sala de recreere cu masa de ping-pong si alte  jocuri. Facilitatile permit organizarea optima a activitatilor pentru copii, sub acelasi acoperis, si cu supraveghere permanenta.

Alimentatia. Întrucât tabara ‚Copil Sanatos’ este o tabara de profil, având în centrul atentiei miscarea si alimentatia sanatoasa, meniurile pentru copii si activitatile au fost concepute de echipa de specialisti, pentru a oferi un exemplu pentru mai departe. Programul nutritional, alcatuit de medicul nutritionist-diabetolog Dr. Adrian Copcea împreuna cu specialistul pediatru al Centrului Medical Asteco, Dr. Delia Chira, va cuprinde 3 mese principale si 2-3 gustari, în functie de vârsta, sex si greutate, si corelat cu activitatea fizica a fiecarei zile de tabara. Copiii vor participa la concursuri având ca tema alegerea alimentelor, avantajele si dezavantajele diferitelor tipuri de gustari si mese, si, mai ales, importanta alimentatiei pentru sanatate.

Miscarea. Kinetoterapeutii Centrului Medical Asteco si antrenorii de înot au alcatuit un program de miscare divers, cu înot, exercitii de gimnastica si multa miscare în aer liber. Miscare înseamna sanatate si voie buna, iar copiii vor avea ocazia sa aiba în fata adevarate exemple personale, demne de urmat pe mai departe.

Însotitori. Copiii vor fi însotiti de echipa de specialisti a Centrului Medical Asteco, per total, 4  însotitori: medic pediatru, 2 psihologi, kinetoterapeut copii.

Transport. Transportul se face cu autocar de 30 de locuri, cu plecare din Cluj-Napoca.

Activitati în tabara:

Înot - în cadrul piscinei din incinta pensiunii,  sub supravegherea instructorului de înot acreditat; având la dispozitie, pentru copiii care nu stiu sa înoate, plute. Piscina este prevazuta cu dispozitiv de înot contra curentului. 

Miscare si activitati în aer liber:
- în fiecare dimineata ne vom înviora si vom participa la  drumetii si trasee montane;
-jocuri de orientare turistica, prezentarea busolei si a unei harti montane;
-jocuri de orientare in spatiu, cautare de comori prin padure, trasee urmarite prin GPS;
-tehnici de prim ajutor, tehnici de supravietuire;
-cunoasterea naturii: plante medicinale, plante periculoase
-activitati artistice, atelier de creativitate;
-jocuri interactive si mini-competitii, fotbal, volei, badminton
-discutii pe teme de alimentatie sanatoasa, sport;
-implicarea copiilor in prepararea unei mese sanatoase;
In fiecare seara vom avea parte de distractie : jocuri, karaoke, proiectie de film.
Cu 5 zile înainte de plecare, veti primi programul detaliat pe zile.De asemenea vom organiza o întâlnire cu parintii pentru a ne cunoaste si a raspunde tuturor întrebarilor care se pot ivi.

Pret:  1500 RON. Pretul include 10 nopti de cazare, 5 mese pe zi, transportul dus-întors, supravegherea de catre medicul specialist pediatru si echipa de specialisti.

Plata: Avans pâna in 5 IUNIE: 500 RON. Restul sumei, 1000 RON, se poate achita pâna în 20 iunie la receptia clinicii, sau la inceputul taberei, direct catre organizatori. Viramentele bancare se fac in contul: RO41INGB0000999902991168 deschis la Banca ING, Agentia CIPARIU Cluj-Napoca. Va rugam sa specificati NUMELE Copilului pentru care se face plata, si cuvantul TABARA. 

Detalii suplimentare se pot obtine la :
Centrul Medical Asteco, Str. Constantin Brâncusi nr 105, Cluj-Napoca
Telefon fix: 0364.26.00.34; mobil: 0751.63.16.88
Mail: office@astecomedical.ro. Website: www.astecomedical.ro
 
ATENTIE!: LOCURI LIMITATE – 25 copii/serie. Înscrierile se fac începând cu 25 aprilie 2012.
VA ASTEPTAM CU DRAG SI VA PROMITEM O VACANTA DE VIS!

Asteco